Sandra's poppenhuizen
Home » Kijkkastje ter herinnering aan Frans

Kijkkastje ter herinnering aan Frans

Vorig jaar is mijn zwager (de broer van mijn ex man Ed, maar voor mij bleef en was hij mijn zwager) op 21 juli 2010 overleden. Ik heb zijn 2 schatten van dochters,Tamara en Sabine, geholpen met zijn flat op te ruimen. We hebben wat dierbare spulletjes bewaard en een hoop weggegooid. Een aantal van die spulletjes heb ik mee naar huis genomen,om hiermee een herinnerings kastje te maken voor Tamara en Sabine. Ik had gehoopt dat ik het dit jaar op 21 juli 2011 af zou hebben,maar dat gaat me niet lukken.

Mijn bedoeling is ook dat als ik het af heb,dat het kastje naar zijn dochters gaat.En ik hoop dat ze daar in een heleboel herinneringen vinden en ook een hoop troost.

Het word een kastje met meerdere vakken, zo is er het grootste vak waar ik een deel van Frans zijn flat probeer na te maken, een vak voor zijn ouders en broers,een vak voor toen hij getrouwd was en Tamara en Sabine nog klein waren en een vak voor zijn ajax kaarten(hij was idolaat van ajax!)

 

Frans rookte altijd Brandaris.Ik heb zijn laatste pakje van huis meegenomen,deze verkleind en gevuld met een beetje shag van zijn laatste pakje.

Zijn paspoort heb ik ook verkleind,en Frans hield erg van amstel bier.

 

Frans klaverjasten al vele jaren met zijn vrienden Roel en harry,en daar werd menig biertje bij gedronken! De foto achter de tafel is van het bedrijf van Frans zijn vader,dat werd overgenomen door Frans en Ed na het overlijden van hun vader.Het leuke van deze foto is dat Frans net boven de machine uit kijkt en dat zijn moeder boven uit het raam kijkt.

 

Frans is getrouwd geweest met yvonne,zij kregen 2 dochters,Tamara en Sabine.

Ik heb voor de meiden al een baby fotoboek gemaakt.

Dit word het hoekje van Frans en zijn ouders en zijn broers.

Oma's stoel heb ik al klaar,hier staan allemaal spulletjes op die doen denken aan Oma zoals mooie kettingen,oorbellen,sjaaltjes, nagellak en parfum.Ook rookte Oma altijd tivoli en had ook altijd handcreme in de buurt staan.In dit vak staat ook een fotoalbum die ik nog moet vullen met foto's van toen de broers nog klein waren.

Over Opa moet ik nog even goed nadenken,hij is helaas al in 1986 overleden.

Hij dronk graag een borrel,rookte cabalero zonder filter en klaverjaste graag.

 

Dit is het Ajax vak. Frans is bij een heleboel wedstrijden geweest,ook in het buitenland.

Deze toeganskaarten heb ik in dit vak geplakt,evenals zijn clubkaarten die hij nog had.

 

En dit is een stukje van zijn woonkamer,niet alles staat op de foto.En hier moet ik ook nog een heleboel toevoegen.Op het bureau staat ook een doos met bastogne koeken want dat vond Frans erg lekker.

Maak een Gratis Website met JouwWeb